19. Testowanie chłodników Winiary, cz. 2 - smakujemy

Testowanie czas zacząć - w sam raz na te upalne dni co nadeszły :)

Na pierwszy ogień poszedł chłodnik buraczkowy:

Co potrzebujemy by go przyrządzić?
-jogurt naturalny (500ml)
-1/2 zielonego ogórka
-3 jajka
-świeży szczypiorek (którego oczywiście jeszcze nie wyhodowałam ;P)


No więc do dzieła:
1. Zawartość opakowania zalewamy 300ml wrzącej wody, dobrze mieszamy, a następnie zostawiamy do ostudzenia do temperatury pokojowej.
 
 

2. Ogórka obieramy i kroimy w drobną kostkę.

3. Jajka gotujemy na twardo, jedno kroimy w kostkę, a pozostałe na ćwiartki.
 
 

4. Do 500ml jogurtu dodajemy ostudzoną zupę, ogórek i jajko pokrojone w kostkę. Całość dobrze mieszamy i wstawiamy do lodówki na 1 godz.

5. Gotowy chłodnik podajemy z ćwiartkami jajek ;)

Jak moje wrażenia?
Chłodnik prosty do przyrządzenia, żadna filozofia, a składniki też niewymyślne.
Każdy jest więc w stanie go przygotować. Smakuje bardzo dobrze, nie czuć w nim chemii, tylko rzeczywiście smak buraczków. Świetnie się sprawdza na upały ;)

Żyj i korzystaj ;D
Alison

Komentarze