19. Testowanie chłodników Winiary, cz. 2 - smakujemy
Testowanie czas zacząć - w sam raz na te upalne dni co nadeszły :)
Na pierwszy ogień poszedł chłodnik buraczkowy:
Co potrzebujemy by go przyrządzić?
-jogurt naturalny (500ml)
-1/2 zielonego ogórka
-3 jajka
-świeży szczypiorek (którego oczywiście jeszcze nie wyhodowałam ;P)
No więc do dzieła:
1. Zawartość opakowania zalewamy 300ml wrzącej wody, dobrze mieszamy, a następnie zostawiamy do ostudzenia do temperatury pokojowej.
2. Ogórka obieramy i kroimy w drobną kostkę.
3. Jajka gotujemy na twardo, jedno kroimy w kostkę, a pozostałe na ćwiartki.
4. Do 500ml jogurtu dodajemy ostudzoną zupę, ogórek i jajko pokrojone w kostkę. Całość dobrze mieszamy i wstawiamy do lodówki na 1 godz.
5. Gotowy chłodnik podajemy z ćwiartkami jajek ;)
Jak moje wrażenia?
Chłodnik prosty do przyrządzenia, żadna filozofia, a składniki też niewymyślne.
Każdy jest więc w stanie go przygotować. Smakuje bardzo dobrze, nie czuć w nim chemii, tylko rzeczywiście smak buraczków. Świetnie się sprawdza na upały ;)
Żyj i korzystaj ;D
Alison
Komentarze
Prześlij komentarz