21. Testowanie chłodników Winiary, cz. 3 – czosnkowo-koperkowo

Na drugi ogień poszedł chłodnik czosnkowo-koperkowy:

Do jego przygotowania potrzebowaliśmy:
-jogurt naturalny
-1/2 zielonego ogórka
-mały pęczek rzodkiewki
-świeża mięta (której nadal nie wyhodowałam xD)


Sposób przygotowania:
1. Zawartość opakowania zalewamy 300ml wrzącej wody, dobrze mieszamy i studzimy do temperatury pokojowej.


2. Obieramy ogórka i kroimy w drobną kostkę. Rzodkiewkę również kroimy w drobną kostkę.

3. Do 500ml jogurtu dodajemy ostudzoną zupę i wszystkie pokrojone dodatki. Całość wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.

Nasz efekt :)

A jak smakuje?
Smak ma wyrazisty, nawet bardzo, następnym razem rozcieńczyłabym go trochę bardziej by był delikatniejszy. Wygląda jak swojski, domowej roboty chłodnik ;)

Żyj i korzystaj ;D
Alison

Komentarze